Babzsákfotel ár


A babzsákfotel árát több tényező együttesen határozza meg. A költségeket jelentősen befolyásolja, hogy otthoni készítésről vagy vásárlásról van e szó.

Sokan úgy gondolják, hogy a babzsákfotel egy luxuscikk. Ha a bolti árát tekintjük, akkor valóban nem olcsó egy ilyen fotel beszerzése. Azonban otthon is el lehet készíteni. Ennél a módszernél a töltőanyag, a polisztirol gyöngy beszerzése jelenti a legnagyobb költséget. A fotel méretétől függően 5-6000 Ft-ból el lehet készíteni azt.

A bolti árak is különböznek egymástól. A forgalmazók némi árdifferenciával szállítanak, valamint eltéréseket eredményez az árban, hogy lehet külső huzatokat és komplett babzsákokat is vásárolni. Ha csak külső huzatot veszünk, akkor a komplett ár felével kell számolni, azonban be kell szereznünk a töltőanyagot.

A külső huzat anyaga is eltérést okoz. A vászon különböző fajtáinak is más a költségvonzata. A velúr és a vízlepergetős anyagok általában olcsóbbak, a legdrágább a textilbőr huzat.

A fotel mérete és formája is jelentősen befolyásolja az árát. A tulipán, a kagyló és a csepp alakú fotelek közel azonos árban vannak, a focilabda formájúak már jóval drágábbak.

A babzsák puffok méretüknél fogva olcsóbbak a foteleknél. Egy normál fotel árának feléért meg lehet őket kapni.