Babzsák töltőanyag


A babfotelek készítése során, és a már használatban lévő töltőanyag pótlására használjuk a polisztirol gyöngyöt. Kedvelt ez az anyag, mert puha, rugalmas, valamint meleg érzést kelt.

Ha a babzsák tartása és formája már nem a régi, akkor valószínű, hogy plusz töltőanyagra van szükség. Ugyanis a gyöngyök a használat során veszítenek a térfogatukból, zsugorodnak. 3 hónapos intenzív használat után ez megtörténhet. Ilyenkor újabb néhány liter kell rendelni a töltőanyagból. Egy kis puff utántöltéséhez általában 5 liter elegendő, egy nagyobb fotelhez azonban már 100-150 liter töltelék is kelhet.

A babzsákba külső, aztán a belső cipzárt szétnyitása után be kell tenni a megfelelő mennyiséget. Ez egyszerűnek tűnik, de a gyöngyök szétgurulhatnak, ellephetik a lakást. Fontos a körültekintés, és hogy ne egyedül álljunk neki a töltésnek.

A gyöngy 100% polisztirol, antibakteriális, antiallergén és freonmentes. Továbbá kiváló hőtartó, és nagyon könnyű. Egyszerűen kiszárítható anyag, de az esőtől célszerű védeni. Nedvességtaszító hatása van, a laza szemcsés szerkezete miatt intenzív levegőáramlás jön étre, így eloszlik a nedvesség a babzsák egész felületén. Az anyaga környezetbarát és újrafelhasználható. A tisztítása is lehetséges, azonban a nagy térfogata miatt nem ajánlott. Óvni kell a nyílt lángtól és közvetlen hősugárzástól, mivel ez egy nehezen éghető, de gyúlékony anyag.