Babzsák huzat


A babzsákok dekoratív és strapabíró anyagból készülnek. A huzat magában foglal egy külső és egy belső részt.

A külső huzat anyaga lehet vászon, 100% pamut. A mosni 30°-on ajánlott, de arra vigyázni kell, hogy a nedves huzatot nem szabad a gépben hagyni, a mosás befejezésével azonnal ki kell teríteni száradni. A plüss huzat ennél finomabb tapintású, mosógépben kifordítva kell mosni, 30°-on.

Ha elegáns megjelenésre vágyunk, akkor a textilbőr a legjobb választás. Általa a babzsák a kényelem csúcsa lesz. A tapintása finom, a legnagyobb előnye mégis az, hogy vízálló és a szennyeződések könnyen eltávolíthatók róla. Baba törlőkendővel lehet a legjobban tisztítani. Hasonló hatású a velúr huzat, de ez mosógépben nem mosható. Tisztításra speciális szerek léteznek.

Kültéri használathoz a vízálló huzat ajánlott, amely könnyű és légies. A szennyeződéseket egy nedves rongy segítségével egyszerűen el lehet távolítani.

A belső huzatra azért van szükség, hogy a külső huzat mosásakor a töltőanyag ne lepje el a lakást. Az anyaga rendszerint polieszter. A mosógépben 40°-on mosható, normál öblítéssel és centrifugázással. A terméket nem lehet klórozni. Szárítógép használata is megengedett, azonban a vasalás nem ajánlott.